Telegdi Zsolt rendőr hadnagy emlékére

Ez a blog elsősorban azért jött létre, hogy összegyűjtsük az M1 autópályán, a rendőrmotor műszaki állapota miatt elhunyt Telegdi Zsolt rendőr hadnaggyal kapcsolatos dolgokat. Másodsorban pedig azért, hogy fény derüljön a rendőrség szégyenteljes ügyeire, amik miatt esetleg emberek halnak meg...

Bevezető

2010.10.22. 12:05 lame_blogger

Telegdi Zsolt (33) r. törzsőrmester (posztumusz r. hadnagy) tragédiáját szinte már az egész ország ismeri. Elég nagy médiafelületet kapott a hír, miszerint 2010. augusztus 16-án 11.15-kor az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalán a 63-es kilométerkőnél életét vesztette motorjának kritikán aluli műszaki állapota miatt.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy miért is készült el ez a blog annak ellenére, hogy a sajtó sok riportot, beszámolót, műsort készített az esetről?

Több okból is.

Az okok kifejtése előtt a blog készítői előrebocsátják és nyomatékosan kijelentik, hogy nincs szándékuk embereket, intézményeket lejáratni, megsérteni. Amennyiben valaki mégis szándékunktól függetlenül megbántanánk egy-egy közölt tény, vagy adat miatt, attól előre is elnézést kérünk. Viszont nem fogunk hallgatásba burkolózni, ha valaki(k)re nézve kínos tények kerülnek napvilágra. Ő(k) inkább csendes magányukban, szeretteiktől körülvéve, meleg családi fészkükben elmélkedjenek el azon, hogy szándékuk, vagy mulasztásuk miatt két kisgyermek, egy ifjú feleség és szerető szülők veszítettek el egy személyben édesapát, férjet és egyetlen gyermeket. 

- Zsolt barátai készítik és gondozzák a blogot, mert úgy gondolják, halála nem maradhat következmények nélkül. 

- Összegyűjtjük és nyilvánosság elé tárjuk az eset kapcsán keletkezett sajtótermékeket és az eljárás során napvilágot látott iratokat, határozatokat. (És remélt ítéleteket)

- Fórumon keresztül a közvélemény ereje nyomást gyakorolhat az ügyben eljáró szervekre, hogy ne mosdassák, mosdathassák ki a felelősöket. Az Igazságszolgáltatás ne legyen elfogult néhány vezetővel szemben. Mindenki kapja meg méltó jussát.

- Zsolt nem azért hagyta hátra családját, mert felelőtlenül motorozott. Ő a szolgálat letelte után haza szeretett volna térni szeretteihez. Ez már soha nem történik meg.  Bizonyságot teszünk róla, hogy a tragédia nem az ő hibájából következett be.
 
- Továbbá célunk, hogy a jövőben ne következzen be hasonló tragédia felelőtlen vezetők és a nemtörődömség miatt.



 

Ma hazánkban az élet szinte minden területén felelősnek nevezett vezetők következmények nélkül viselkedhetnek felelőtlenül. Jutalmazás és elismerés osztásakor tülekednek az elöljáró ajtaja előtt, ám ha utasításuk, vagy parancsuk következtében az intézkedés következményeként nem a várt eredmény alakul, vagy uram bocsá’ tragédia lesz belőle, akkor elegánsan próbálnak kihátrálni az eset mögül és maguk is lelkesen tapossák az  utasított beosztottakat. Próbáljunk meg ennek a gyakorlatnak véget vetni közösen. Legyenek végre felelős, emberséges főnökeink, vezetőink.  Mert, hogy Petőfi ideillő versszakaszát idézzem:
„Habár felül a gálya, s alul a víznek árja,azért a VÍZ az úr!”

Zsolt példáján okuljanak a felelőtlen vezetők és a beosztottak egyaránt.

A blogot folyamatosan frissítjük a keletkező iratokkal, információkkal. Így érdemes lesz azt az érdeklődőknek rendszeresen látogatni.

Várjuk továbbá azok jelentkezését, akik új adatokkal tudják szolgálni az ügymenetet, vagy hasonló ügyekben van tapasztalatuk, jártasságuk.

Hamarosan jelentkezünk...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://telegdizsolt.blog.hu/api/trackback/id/tr72390638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása