Telegdi Zsolt rendőr hadnagy emlékére

Ez a blog elsősorban azért jött létre, hogy összegyűjtsük az M1 autópályán, a rendőrmotor műszaki állapota miatt elhunyt Telegdi Zsolt rendőr hadnaggyal kapcsolatos dolgokat. Másodsorban pedig azért, hogy fény derüljön a rendőrség szégyenteljes ügyeire, amik miatt esetleg emberek halnak meg...

Arcpirító ajánlat a motoros rendőr családjának

2011.08.04. 12:06 lame_blogger

Budapest—Tatabánya — Hát ennyit ér egy rendőr élete? Felháborodott a szolgálat közben elhunyt motoros rendőr, Telegdi Zsolt (†33) családja az Országos Rendőr-főkapitányság ajánlatán.

Szerintük arcpirító az az összeg, amit peren kívül kártérítésként fizetne a rendőrség. Az ORFK ugyanis 1,2 millió forintot adna a családnak, valamint fejenként havi 15 ezer forintot a félárván maradt gyerekeknek és 12 ezret az özvegynek.

Mint megírtuk, Telegdi Zsolt tavaly augusztus 16-án az M1-es autópályán szenvedett halálos balesetet. Bár kérte, hogy cseréljék le kopott gumijait, azokkal engedték ki az útra. Három elöljáróját helyezték vád alá, akik tudtak az életveszélyről, de nem intézkedtek. Telegdi Zsolt két árvát hagyott hátra. Kisebbik fia már a halála után született.

– Nemsokára lesz az évforduló, de a fájdalmunk ugyanolyan elviselhetetlen, mint az első pillanatban – törölgette könnyeit Telegdi Zsolt édesanyja, aki, mint mondta, már nem hisz az igazságszolgáltatásban.

– Zsolt feleségének, Áginak hamarosan lejár a gyese, nagyon nehéz anyagi helyzetbe kerülnek. Mi azt kértük, hogy a gyerekek kapják meg Zsolti fizetését megosztva, hiszen a rendőrség hibájából halt meg a fiam. De ők ezt is vitatják, szerintük ugyanis harminc százalékban Zsolt volt a hibás a balesetben – zokogott fel az édesanya, akitől még nem kértek bocsánatot a fia halála miatt.

– Még folyamatban van az egyeztetés, ügyfelem valóban kapott ajánlatot, de a részletekről egyelőre nem kívánok nyilatkozni – fogalmazott Magyar György ügyvéd.

Az ORFK a konkrét ügyről személyiségi jogokra hivatkozva nem adott tájékoztatást, de mint mondták, a törvény szerint jártak el.

Forrás: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/arcpirito-ajanlat-a-motoros-rendor-csaladjanak-2060431

A bejegyzés trackback címe:

https://telegdizsolt.blog.hu/api/trackback/id/tr563125007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása