Telegdi Zsolt rendőr hadnagy emlékére

Ez a blog elsősorban azért jött létre, hogy összegyűjtsük az M1 autópályán, a rendőrmotor műszaki állapota miatt elhunyt Telegdi Zsolt rendőr hadnaggyal kapcsolatos dolgokat. Másodsorban pedig azért, hogy fény derüljön a rendőrség szégyenteljes ügyeire, amik miatt esetleg emberek halnak meg...

Újabb feljelentés

2010.11.02. 14:57 lame_blogger

A sok jogszbály között eddig nekünk sem tűnt fel az, amit minden kezdő autóvezetőnek tudnia kell ha jogosítványt akar, és minden üzembentartónak, munkáltatónak kötelessége tudni. Különösen az állami hivataloknak, szervezeteknek kellene tisztában lenni a jogszabályi háttérrel. Valószínűleg azért nem tűnt fel eddig, mert túl kézenfekvő...

KRESZ 1/1975. 5 § (3/a)

„Ha a jármű az (1) bekezdésben foglalt rendelkezéseknek nem felel meg;
a)  az üzemben tartó nem engedheti meg, hogy a vezető a járművel elinduljon és az elindulást köteles megakadályozni”

A teljes jogszbály, és az (1) bekezdés ide kattintva olvasható. Érdemes.

Magyarra fordítva: mivel Telegdi Zsolt számtalan alkalommal szóban, és írsban is jelezte feletteseinek, hogy a rendőrmotor a közúti közlekedésre, a szolgálat ellátására teljesen alkalmatlan, a gumik borzalmas állapotban vannak, a motor gyakorlatilag életveszélyes, a munkáltató (üzembentartó) tisztában volt azzal, hogy a jármű a közúti közlekedésre nem alkalmas, és közvetlenül veszélyezteti a sofőr biztosnágát.

A jogszbály tehát így rendelkezik ilyen esetekben: a)  az üzemben tartó nem engedheti meg, hogy a vezető a járművel elinduljon és az elindulást köteles megakadályozni” 

Telegdi Zsolt munkáltatója nemhogy megakadályozta volna hogy a vezető a járművel elinduljon, hanem egyenesen kötelezte annak ismeretében is, hogy a jármű életveszélyes. Erről bővebben itt olvashatnak.

A fenti jogszabály ismeretében egy újabb feljelentéssel bővült az eddigiek sora. A feljelentést közzétesszük, mint ahogy az összes kapcsolódó dokumentumot közzé fogjuk tenni annak érdekében, hogy akivel esetleg hasonló borzalmak történtek, annak ki legyen taposva az út, és a felelős(ök) elnyerje(ék) méltó büntetését(üket)...

A feljelentés:

Telegdi Zsolt édesanyját van szerencsém közel 25 éve ismerni, abban biztos vagyok hogy az ügy addig nem fog elsikkadni amíg a közvetlen és közvetett felelősök meg nem kapják méltó, és példaértékű büntetésüket. Hamarosan jelentkezünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://telegdizsolt.blog.hu/api/trackback/id/tr772416204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása